Danske Andelskassers Bank – årets turnaround-case?

Tags Posted on 31 mars, 2016Categories Den danska bankmarknaden

3 thoughts on “Danske Andelskassers Bank – årets turnaround-case?”

  1. Mjo, det finns onekligen en uppsida om de får ordning på torpet. Dock skulle 100 MDK i nedskrivningar vara rekord”bra” så om man räknar med det som ett rimligt optimistiskt scenario så får vi genast ett betydligt mindre spännande P/E. Kan man gå ned till nästan noll i nedskrivningar framöver blir det onekligen en skön resa men historiskt så verkar de ha en bra bit dit.

  2. Caset bygger på kraftigt minskande nedskrivningar framöver vilket till en hygglig del blir ett bet på dansk konjunktur. Det kan såklart lyckas, men känns inte direkt kassaskåpssäkert om man säger så… Eller har du Kenny en mer nyanserad uppfattning? Ska erkänna att jag bara snabbt skummade igenom räkenskaper och lite till.

  3. Ja nedskrivningarna har varit betydligt högre under många år nu. En normalnivå är ganska hög precis som för många banker i Danmark men om det skulle bli en rejäl högkonjunktur finns det enormt stora återvinningar för DAB att göra.

    Konjunkturen i Danmark och danska banker har gått bra ett tag nu och DAB+någon till bank är egentligen sist att vända. I kombination med nya ägare och lite annat är DAB kanske inte kassaskåpssäkert, men ändå ett riktigt fint turnaround-case. Det finns dessutom rejält med kostnader att kapa. Mer nyanser finns säkert också men jag får återkomma efter att ha grävt lite mer för Värdepapprets räkning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *