Starbreeze: Uppföljning av kommentarer på analysen

Tags , Posted on 10 februari, 2016Categories Starbreeze

2 thoughts on “Starbreeze: Uppföljning av kommentarer på analysen”

  1. Jag kommer ihåg när löparn blev sur över något av mina inlägg och hävdade att jag var oseriös då ”mer seriösa källor” i form av en kandidatuppsats i företagsekonomi angav en annan framgångsfrekvens. Mina siffror kom från Nature Reviews Drug Discovery.

    Personligen håller jag mig långt ifrån Starbreeze helt enkelt därför att oavsett vilket P/E tal de får om några år så kommer de att behöva bibehålla den lönsamheten under en längre tid för att finansiera utvecklingen av företaget inom Virtual Reality och nya spel. Eftersom jag inte kan räkna på det så håller jag mig borta, men det kan ju vara bra att nämna i det här sammanhanget så får de se att det finns ännu grinigare investerare =).

  2. Aktieingenjören: Löparn borde kollat upp dig bättre då :-) Du är ju, tillsammans med Gottodix, de som letar absolut djupast och har riktigt bra källor. Det är lite frustrerande när man inte får konstruktiv kritik, eller i det här fallet ovan, diskuterar vinstmultipel och hur många exemplar något kommer sälja. Det är ju gissningar för alla.

    Du gillar G5, men inte Starbreeze, vilket jag tycker är lite konstigt. Utvecklingskostnader har alla företag och Starbreeze har just nu en modell som lyckas få spelet att leva längre och som tillför värde i IP:t. Sedan får vi se vad VR kommer att kosta och hur man kommer lägga upp det. I dagsläget är det en mindre risk.
    Sedan håller jag med dig om att det är svårt att räkna på dem och därför har jag ju antagit vissa faktorer för att komma fram till en åsikt. Det är dock inte helt optimalt :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *