Aktielänkar i fokus, vecka 49-2015

Tags Posted on 6 december, 2015Categories Aktielänkar i fokus

2 thoughts on “Aktielänkar i fokus, vecka 49-2015”

 1. Hej,

  Tack för en bra blogg!

  Hade varit kul att hört dina tankar om Chipotle Mexican Grill (CMG) som har haft lite problem med E-coli och kursen har närmare sagt störtdykt.

  Personligt känns det inte som något långvarigt om man låter historien tala med, matskandaler på de flesta stora och som överlevt. Taco Bell 2006 till exempel med E.Coli utbrott och fler insjukna än vad CMG hade denna gången (41 vs. 71).

  -Kanske lite högt P/E för er smak, handlas runt 25-26 på nästa årsvinst efter korrektioner för drop i sales från skandalen. Hade ändock vart kul att se din syn på företaget.

  Mvh,
  Ewi

 2. EWI,
  Tack för din kommentar!

  För min egen del är P/E 25-26 för ett bolag som genomlider en skandal en snabb signal på att jag ska gå vidare. Visst klarar de säkert av skandalen på något vis men jag skulle inte vara bekväm med att förlita mig på att andra vill betala så höga multiplar för att det ska bli en lyckad investering. Det finns så mycket annat intressant där ute som dessutom är mycket billigare att jag får lägga krutet på det ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *