Aktiefokus är sveriges näst bästa ekonomiblogg

Tags , Posted on 13 juni, 2015Categories Allmänt

19 thoughts on “Aktiefokus är sveriges näst bästa ekonomiblogg”

 1. Läser er oftare än Ekonomistas även om just den bloggen är något av ett unikum när det gäller kvalitet.

  En bra och rättvis rankning som jag hoppas att det sporrar Kenny till ett större fokus på bloggen i marknadsföringssyfte :-).

 2. Aktieingenjören,
  Om man jämför med ettan och trean på listan så är vi varken Sveriges främsta nationalekonomer eller jobbar heltid med bloggen, så sätter man det i det perspektivet känns det ännu roligare :-)

  Större fokus på bloggen utlovas den dagen jag får möjlighet att lägga mindre fokus på Värdepappret. Känner du någon pålitlig snubbe som är grym på Indesign så är det bara att säga till ;-)

 3. Grattis, mycket välförtjänt!

  Framförallt kul att många ”vd:ar, informationschefer, IR-ansvariga och ekonomer” läser er blogg och uppskattar den. Vilket antagligen är den främsta kvalitetsstämpeln.

  Man blir inte längre så förvånad över att ett par större svenska förvaltare, nu när det är ”rea”, har gått in i Vardia;-)

  Mvh

 4. Stort grattis till utmärkelsen, ni har en blogg som vanligtvis är läsvärd och en läsekrets som tillför ”mervärde”.//Stavros

 5. Gustav,
  Stort tack! Hoppas på att få se dig på listan så småningom också :-)

  Zen,
  Tackar! Tja, man kanske är populärare i vissa kretsar ;-) Angående Vardia har jag upprepat några gånger att det är en långsiktig investering som ska utvärderas först efter 3-5 år och om jag har rätt eller fel återstår fortfarande att se, men nu är det fler och desto tyngre namn som ansluter sig till skaran :-)

  Stavros,
  Tack! Och tack även för dina kommentarer som sällan stryker medhårs ;-)

  Sofokles,
  Tack så mycket, även här! :-)

 6. Riktigt roligt och välförtjänt, grattis! Så länge det skrivs här emellanåt och bloggen inte dör ut helt så är jag nöjd, men så läser jag ju Värdepappret också ;)

 7. Tack Spartacus, Finansnovis och Ernesto! När andan faller på kommer det att komma ut inlägg här, var så säkra! Ibland kommer suget att ”det här måste jag få ur mig” och då kommer inläggen =)

 8. Stort grattis och tack för en bra blogg! Vill också passa på att tack för din artikel i Värdepappret inför Vardia emissionen. Den fick mig att kraftigt övertecknad i emissionen och så hade jag turen att ha aktierna i en Nordnet depå, så nu har jag finansierat prenumerationen livet ut… ;-)

 9. Bullfight,
  Tack! Kul att du drog nytta av artikeln! Jag har hört några stycken som gjorde riktigt bra pengar på det lilla arbitraget och för Nordnet-kunder verkar det ha fallit ut extra bra. För mig är det oklart om den tilldelningen verkligen gick rätt till, men det är väl en del i den stora röran som gjorde att möjligheten uppstod från första början och nu går det inte att backa! Tyvärr tecknade jag bara på Avanza själv, annars hade jag nog hämtat igen hela mitt tidigare Vardia-tapp och mer därtill.

  Du får säga till om vi ska ordna en speciell livstidsprenumeration åt dig ;-)

 10. Har det kommit upp ett forum på Värdepappret nu, eller jobbas det fortfarande på det.

  Jag ser ju att de intressantaste inläggen alltid kommer i forumen och får att börja prenumerera på Värdepappret skulle jag vilja se ett aktivt och väl fungerande forum. Analyserna och branschgenomgångarna i all ära. Mest input erhålls i forumen, även via inlägg skrivna av Värdepapprets författare, t ex i ett gensvar.

  Dr Rolf

 11. Det är därför jag blev besviken på att ett nyhetsbrev skulle släppas enbart till betalande prenumeranter. Låt vara att det kan kosta en slant att logga in, men blogg-funktionaliteten är oöverträffad. Det är i brytpunkten och kommunikationen mellan bloggaren och dess publik det intressanta och läsvärda kommer fram.

  Jag hoppas att ni på Värdepappret håller med och kan få ert nyhetsbrev att likna blogginlägg med kommentarer och gensvar – oberoende av huruvida det är gratis eller kostar en slant.

 12. Utan en aktiv publik och en dialog mellan skribenter och publik så tror jag Värdepappret på sikt riskerar att hamna i en undanskymd tillvaro.

 13. Jag ska bara göra ett kort inlägg om att det idag inte skiljer så mycket mellan Börshadel och spelbolag. En skillnad är att det är 30% skatt på vinst i börshandel. Vinst i spelbolag som ligger i EG är skattefritt. Precis som hos börsmäklare kan du spela på börsers upp och nedgång hos spelbolag, skattefritt.
  Mitt favorit derivat är att spela på att båda lagen vinner i en fotbollsmatch. När ena laget gör mål köper jag ett derivat för oavgjort med högt odds. Sammantaget blir vinsten 10-30% av satsat kapital. Antar att risknivån är lägre här då det blir mål i 90-95% av alla fotbollsmatcher.
  Köper även CFD:er på IGmarkets. Ungefär samma men sämre odds.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *