”Bank-score” för 24 danska banker

Tags , , , Posted on 5 januari, 2015Categories Den danska bankmarknaden

10 thoughts on “”Bank-score” för 24 danska banker”

 1. För mig är det så klart goda nyheter eftersom jag hela tiden har tyckt att BankNordik är en av de mest attraktiva bankerna och nu är den billigast också.

  Jag blir alltid misstänksam när jag tycker att någonting är så här självklart men förhoppningsvis är det som i Atea-fallet en överdrivet skeptisk marknad som ligger bakom värderingen och inte något dolt fel.

 2. Tack för ett bra inlägg. Har du kollat något på de norska bankerna? Tycker det ser lite intressant ut även där…

 3. Aktieingenjören,
  Ja, ditt inköp visade sig ha dålig tajming men om fyra år tror jag inte att du är missnöjd länge. Det intressanta med F-score och min kopia Bank-score är att det är ett ganska objektivt sätt att se på saker och ting men det är klart att det kan finnas dolda fel. T.ex. har jag inte köpt Skjern bank (en nia i min undersökning) vilket beror på att de har en ganska svag utlåning enligt en rapport från Aalborg universitet. Enligt samma rapport har BankNordik en trygg utlåning vilket bara stärker tesen att det inte finns dolda fel. I alla fall inte så mycket.

  BankNordiks svaghet är de relativt svaga finanserna, som dock är godkända. Med den fina intjäning som de har nu förstärks finanserna fort, hybridlånen kan avbetalas och framöver kan man göra något bra av de pengar som man tjänar. Vad det blir återstår att se men att man vill växa i Danmark är väl inte orimligt samtidigt som man är villiga att dela ut lite av vinsten vilket man har visat.

  Michael,
  Ja, det har jag och jag äger en (Skue Sparebank). Jag återkommer i det ämnet, troligen inom en månad.

 4. Thanks for the writing!

  I noted reading your earlier entry that you have 4% stake in Skue Sparebank. Could you please tell me a bit about the company and, if possible, about your motives in investing the bank? :-) I could of course try to glance through their annual reports etc., but as a Finn, Norwegian is a bit hard for me.

 5. Ville,
  Yes, that’s correct. I will write about the Norwegian banks soon, say within a month. Skue looks cheap and that’s why I’ve bought it, but there are other interesting Norwegian banks as well… Please be a little bit patient :-)

 6. Dags att titta in hos Santander igen?

  Stärker upp kassan och gör om utdelningen.
  Kursen har rasat ett par dagar som svar på förändringen.

 7. Linus,
  Mm, jag har noterat det och håller ögonen på Santander. Tycker det ser högintressant ut! Lite förvånad att de gör nyemission men att de gör om utdelningen var på tiden för den förra utdelningen var ett skämt. Båda åtgärderna är positiva så det kan nog vara läge att kliva in i Santander igen om kursen går ner lite till :-)

 8. Don,
  No, I haven’t. It is basically F-score translated to banks. I have no plans using this model mechanically but I wouldn’t be surprised if it works the same way as F-score does.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *