Analys av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

Tags , , , Posted on 24 december, 2014Categories SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

8 thoughts on “Analys av SBC Sveriges BostadsrättsCentrum”

 1. Det här företaget känns som en idéell organisation som ingen orkar ta tag i. Med en bättre kapitalstruktur och en rimlig utdelningspolicy hade det varit ett riktigt kvalitetsbolag.

 2. Intressant! Skulle du kunna utveckla följande: ”dessutom skapar byggbolagen så små bostadsrättsföreningar som möjligt för att kunna belåna dessa maximalt”? Varför går det att belåna små föreningar mer?

 3. Inlösen ger inte dubbelbeskattning i jämförelse med vanlig utdelning. Alltså billigare värdeöverföring till aktieägarna.

 4. WG: Kommer inte ihåg vad jag läste det. Resonemanget var något i stil med att små föreningar har oftast små lägenheter. Dessa kostar mer per kvadrat och då är fastigheten värd mer.

  hankman84: det är p.g.a. inlösen och spliten i aktien.

  JuneInsider: Kan du förklara närmare? Faktiskt inte hört det tidigare. I bokföringen så via utdelning minskar man det egna kapitalet och kassan. Hade för mig inlösen var att man minskade det egna kapitalet och kassan också.

 5. Kul analys! Genom nästan hela kände man ”det här låter ju jättebra” :-) Tyvärr kom några faktorer som gör det svårt. Tjänstemannaväldet m.m. Teoretiskt låter det som en väldigt bra placering med god utdelningspotential men andra faktorer rör till det hela.

  Jag vet inte vad du ändrat sen första utgåvan men jag tycker det är en snygg design ni fått till! Jag tyckte kanske att den tidigare var lite mer överskådlig men det kanske är en vanesak.

 6. Har du fortfarande kvar innehavet efter den senaste tidens uppgång? Jag har valt att gå ur. Sålde hälften för några veckor kring 19 kr, och andra hälften nu king 23 kr. Jag gillar bolaget och marknaden det verkar på, men värderingen börjar bli lite väl ansträngd nu.

 7. Mattias: Jag instämmer och undrar lite varför den stuckit iväg så mycket. Det är kalasbra att de skiftar ut pengar och förvärvat två bolag. Det kommer definitivt ge effekt, men frågan är om det motsvarar 24kr. Det är nästan dubbelt så högt än mitt ”köp”. Jag kommer sälja om kursen passerar 28, men sjunker den ned till 15 så är jag inte ledsen för det. Bolaget kommer nog visa tillväxt samt skifta ut pengar och det var mitt problem med dem i analysen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *