Vardias försäljning till och med november 2014

Tags Posted on 10 december, 2014Categories Vardia Insurance Group

19 thoughts on “Vardias försäljning till och med november 2014”

 1. Tack för inlägget!

  Får hoppas att försäljningen fortsätter rulla på.

  Ännu en insiderförsäljning idag dock.

  Mvh

 2. Vad tror du om insiderförsäljningarna som varit senaste dagarna.

  Den idag mäklades ju till Pareto som helhet, har inte dom varit inblandade i introduktion på börsen?

 3. Zen,
  Jovisst, men försäljningen går inte sämre för att en insider säljer lite. Dubbelsälj? ;-)

  Skämt åsido, ser ut som en vinsthemtagning.

  Henrik,
  Tror inte så mycket men det är små avhyvlingar som verkar vara vinsthemtagningar. Pareto har säkert hittat någon större privatinvesterare som vill köpa aktierna :-)

 4. Ingen större överraskning idag precis men ännu en stabil månadsförsäljning. Kul att Danmark tickar uppåt sakta men säkert och ska bli intressant att se om den starka försäljningen i Sverige håller i sig framöver.

  Vid en snabbkoll fick jag det till 23 arbetsdagar i oktober och 20 i november. Garanterar inte att det stämmer men om det gör det (och ingen försäljning sker på helgerna) innebär det att det är en fin ökning i försäljning per dag jämfört med oktober.

 5. Stefan,
  Ja, en liten datapunkt i mängden men som inte avviker utan bekräftar bilden.

  Vad jag har förstått så har Vardia ingen försäljning alls på helgdagar, utan säljarna kör telefonförsäljningsvarianten av nine to five, Och eftersom försäljningen sker proaktivt så sker i princip ingen försäljning genom att kunder ringer upp även om det nog också är möjligt genom att ringa kundtjänst.

 6. Okej, tack för infon. Det gör faktiskt ökningen i Sverige jämfört med oktober lite imponerande om man ser till försäljning per dag. Får se om det blev någon slags engångseffekt av SABO eller om det kommer fortsätta ligga på den höga nivån.

  Några tankar om utvecklingen i Danmark, är det som väntat? Totalt sett känns det som sagt mycket stabilt i alla fall, bara att vänta in kommande kvartalsrapporter.

 7. Jag vet att ledningen säger att utvecklingen i Danmark är som väntat och nu på sistone har det väl gått hyfsat med en fin ökningstakt (från låga nivåer), men det har gått långsamt på vägen hit och man har nog haft en del problem att komma igång. Jag är inte helt övertygad än men Danmark går i alla fall åt rätt håll. Viktigast är dock att Sverige och Norge går bra så är det bonus i nuläget om man begränsar förlusterna i Danmark :-)

  Försäljningstakten har ju gjort ett hopp nu på sistone över 100 MNOK-nivån och det kommer nog att ge visst avtryck under Q4!

 8. Angående insider-försäljning: Det finns många skäl till att sälja aktier (frigöra likvider för köp av hus eller dylikt, buffertökning etc etc) men bara ett skäl för att köpa aktier. Man ska på så sätt inte lägga så mycket vikt vid en enstaka insiderförsäljning ! Han hade dessutom över 120 000 aktier kvar. =)

 9. Daniel,
  Visst. Jag lägger heller ingen vikt vid att insiders tar fram osthyveln. Snarare kan det pressa aktiekursen kortsiktigt vilket bara är bra för den långsiktige som kan köpa mer!

 10. Pareto har legat på köpsidan under hela december.
  Den 2 december köpte de 160 000 aktier till kursen 28,1 NOK av NMBR (Non Member) som visade sig vara Canicas AS när ägarlistan uppdaterades. Sedan har jag för mig att det var Pareto som köpte de 75 000 aktier som insiders sålde den 9 december (Är dock inte helt säker, någon som minns om det var Pareto?).
  Igår köpte de ytterligare 25 000 aktier, och just nu är de idag uppe i 55 000 aktier:-)

  Mvh

 11. Tjenare! Såg att du skrev om Bonheur på Riskminimerarens blogg, kommer du delge dina tankar här också, Mr Kenny?

 12. Hej,
  En fundering. Försäljningen i Sverige ser ut att vara (men är inte) dopad pga försvagad NOK, detta eftersom diagrammen omvandlar försäljningen i SEK till NOK. Redovisningsmässigt stämmer det säkert men för att mäta försäljningsutvecklingen (i en värld av fladdrande valutakurser) är det väl mer relevant att titta på försäljningen i varje lands valuta. Fattar jag bolaget rätt så sköts försäljningen från de enskilda länderna, vilket väl innebär att bolagets förutsättningar i varje land inte påverkas av valutaförändringar.

  Ett exempel. Om SEK stärkts mot NOK med 10-15% sista halvåret så ökar ju försäljningen i Sverige, allt annat lika, i NOK lika mkt. Om NOK stärks framöver (vilket ju är svårt att sia om) kommer försäljningsutvecklingen i Sverige se ut att ha försvagats.

 13. B.A.
  Du har rätt. Så länge valutorna ”bara” fladdrar 10-15 % så är det inget som jag lägger min energi på eftersom det är en effekt på marginalen. I de stora dragen ser man utvecklingen ändå.

  Rent allmänt bekymrar jag mig inte så mycket om valuta i Vardia då Sverige står för ungefär 40 % av intäkterna från försäkringsrörelsen (mindre än så av kostnaderna) medan Danmark är på väg uppåt. Det finns en god spridning och så länge det inte blir några Rysslandshaverier i NOK, SEK eller DKK/EUR så är det inte så noga tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *