När det lider mot jul: sagan om det lilla bussbolaget

Tags Posted on 16 december, 2014Categories Allmänt

10 thoughts on “När det lider mot jul: sagan om det lilla bussbolaget”

 1. De där två bussbolagen utgör ~40% av min portfölj så vi får hoppas att ”hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt”. Mysigt med lite julstämning i bloggosfären också :)
  Jag hoppas – och tror till stor del, iallafall – att bilden du målar upp stämmer. Det verkar onekligen så! Det ska bli spännande att följa det lilla bussbolaget i framtiden.

 2. aktiermm,
  Alla kopplingar till verkliga bolag är skapade av läsarens fantasi ;-)

  Finansnovis,
  Man får göra vad man kan för att sprida julstämning ;-)

  Tiden lär utvisa hur väl det rullar på för bussarna! Ryktet säger att det lilla bussbolaget kommer att ha så pass välfyllda bussar redan omkring årsskiftet att de visar vinst!

 3. Och Gud sade: ”Varde ljus”; och det vart ljus. Din fascination för det lilla bussbolaget är onekligen stor och nu nämns bolaget t o m i julsagor. Hade nog inte blivit förvånad om du bestämde dig för att publicera en bok eller novellkollektion om bussbolaget ;)

 4. Irving,
  Hehe, jag jobbar på lite annat i bakgrunden också så det är inte fullt fokus på bussar men på bloggen har det absolut blivit mest om bussar på sistone :-)

  Som sagan säger så borde de stora bussbolagen trycka dit de små bussbolagen illa kvickt för att skydda oligopolet (om det ens räcker) och det är väldigt intressant att följa utvecklingen hur hjulen rullar.

 5. Hej
  Ang vardia
  Pareto gick ju in förra veckan och köpte flera tusen aktier…denna vecka säljer dom av till ett lägre pris.

  Kan du förklara sånt för en nybörjare?

  mvh
  PS, Grym bra bloggDS

 6. Josef,
  Nej det är svårt att förklara. Men det kan handla om antingen olika köpare och säljare bakom Paretos väggar eller så handlar det om någon som gör en ganska misslyckad trejd :-)

  Tack för din kommentar!

 7. Till Josef,

  Pareto (PAS) nettosålde 2 498 aktier igår:
  http://www.netfonds.se/quotes/tradedump.php?date=20141217&paper=VARDIA.OSE&csv_format=txt

  I tisdags nettoköpte de cirka 15 000 aktier. Vad de handlade i måndags minns jag inte, fast det var inga stora försäljningar av Pareto (då hade jag lagt märke till det).

  Under de första veckorna av december köpte de över 300 000 aktier (cirka 1 % av aktierna i bolaget).

  Dvs en liten nettoförsäljning under gårdagen säger inte mycket;-)

  Mvh

 8. Det vore väldigt trevligt ifall du kunde skriva ett inlägg kring hela sörjan runt Nordjyske, Nörresundby, Sparnord och Jyske och vad som är varje aktörs spelplan på sikt. Kanske även kringa hela den danska bankmarknaden och vad som händer där nu. Förstår om du redan har sålt har fullt upp med Vardia mm men känns verkligen som att din blogg är det rätt forumet. Har mycket tankar och funderingar och tror det skulle bli en intressant diskussion. Är även intresserad av att höra vad t.ex Kalle56 m.fl har att säga om t.ex Nordjyske .

 9. Henrik,
  Ja, något kring sörjan på Nordjylland blir det framöver. Jag har sålt mina Nordjyske-aktier nu i alla fall. Jag tycker det verkar vara ett vansinnigt bud och även om det inte går igenom signalerar ledningen att de inte sätter aktieägarna i första rummet. Nyemission vid P/B 0,6 för att förvärva till P/B 1,3 kan bara vara bra om man har en evig tidshorisont och det har inte jag. Det är nog ett rationellt drag om man bortser från Nordjyskes aktieägare, dock :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *