En finansmans bekännelser : veni, vidi, ridi av Knut Ramel

Tags , , , , Posted on 15 november, 2012Categories Böcker

5 thoughts on “En finansmans bekännelser : veni, vidi, ridi av Knut Ramel”

 1. Ja den boken verkar underhållande samtidigt som intressant kanske något för Julhelgen i mitt fall.

  Verkar som det blivit allt mer populärt plocka bort gudastatusen inom politik och finans vilket jag anser känns helt rätt. Återstår att se om det endast pågår ett maktskiftel bakom kulisserna eller om uvecklingen försöker ta ett steg framåt.

  Tack för artikeln.

 2. Rune: Ja, det är väldigt populärt att hacka på analytiker nu när de besvisligen inte tillfört världen så mycket… Det finns några böcker till där nysläppta boken ”Den ofrivillige bankiren” är den senaste i raden. Undra när man börjar få recensionsexemplar… ;-)

  Tyckte Ramel tillförde något och därför skrev jag ihop recensionen. Om de inte tillför världen något så kommer det inte bli flera A4:an text! Läs den i jul, du gillar den här genren av böcker!

 3. Intressant och jag måste erkänna att jag funderat på en liknande satsning. Jag har träffat en del managementkonsulter och insett att man kan gå väldigt lång med väldigt lite kompetens om man träffar rätt i karriären från början.

  Däremot undrar jag om Knut Ramel är son till Stig Ramel (författare till Göran Magnus Sprengportens biografi och god vän till Anders Wall). Står det någonting om det i boken?

 4. Det var kul att veta.

  Jag har ingen relation till Stig förutom att jag en gång fick förklara vem Göran Magnus Sprengporten var när en talare beskrev Stigs stora intresse för Sprengporten. När jag sedan kom hem upptäckte jag att det var han som skrivit boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *