Fortum, delårsrapport Q2 2010

Tags , , , Posted on 6 augusti, 2010Categories Fortum

5 thoughts on “Fortum, delårsrapport Q2 2010”

 1. Har du några funderingar om den stora nedgången för E.ONs aktie?

  Letar och letar men hittar inget som kan motivera en sådan nedgång…

 2. Lättast är att citera Maximinus på http://borssnack.di.se/diseconf/forum/listmessages.aspx?forumid=1&ThreadID=1812632&search=. Han anger följande anledningar:

  Ledningen har sagt att de kommande åren blir en fas av konsolidering där vissa delar avyttras och skuldsättningen minskas. Marknaden måste rimligen tolka detta som en klar indikation om att det inte blir någon tillväxt att tala om på medellång sikt.

  Skuldsättningen är ganska hög.

  Företaget äger delar av flera tyska och svenska kärnkraftverk. Dessa börjar nå slutet av sin livslängd och behöver snart ersättas. Kanske förväntas stora kostnader för avveckling av dessa och ett stigande investeringsbehov i generering av ny kraft (det är väldigt dyrt att bygga ny kärnkraft).

  Allmän europeisk konjunkturoro, elföretagen är tämligen konjunkturkäsnliga så en dubbeldipp i EU-zonen kan få stora återverkningar.

  Det stora beroendet av rysk gas innebär en politisk risk.

  Det finns inget tak för skadestånd vid kärnkraftsolyckor i Tyskland så en härdsmälta där skulle möjligen ruinera inte bara Vattenfall utan också E.ON. BP katastrofen kan ha fört upp detta mer på agendan.

 3. Instämmer med Martin och jag ser det som ett ypperligt köpläge av Eon-aktien som nu bör ge en direktavkastning runt 7,5 % om inget oförutsett inträffar.

 4. Eon handlas på tyska börsen, men kan handlas till lågt courtage på Aktieinvest. Extra lågt courtage om man är medlem i Unga Aktiesparare :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *