Vilka frågor vill ni ställa till Starbreezes VD?

Tags , Posted on 6 december, 2009Categories Starbreeze

11 thoughts on “Vilka frågor vill ni ställa till Starbreezes VD?”

 1. Hej!
  Hur långt fram har SB kommit i planerna på eget IP rent fysiskt? Finns det spelidéer? Finns det skisser? Finns det någon som överhuvudtaget jobbar med det på daglig basis eller är det något som det bara pratas om på afterworken?

  Hur kommer det sig att SB inte informerar om något sånt här? Det är ju inte tystnadsplikt på företagets egna projekt, och det är ju något som ABSOLUT är intressant för oss delägare.

 2. Ingen verkar riktigt förstå completion bond upplägget.
  Kunde ni inte ge någon sakunnig, t ex revisorn i uppdrag att skriva ett par rader och förklara detta för oss aktieägare och andra intresserade?

 3. Ungefär hur mycket i % räknat återstår av utv. arb. av Redlime resp. Bourne?

 4. Hittills har det varit tunt med royaltyintäkter för Starbreeze. Vad talar för att kommande spel ska sälja över royaltygränsen och därmed ge en lönsamhet utöver 10% för Starbreeze?
  Räknar ni med att vara självfinansierande i framtiden? Om inte, varför envisas ni med att ha en så undermålig kommunikation med finansmarknaden?
  En notering på Aktietorget innebär att större institutioner antingen inte kan eller har föga intresse att investera i aktien. Har ni planer på listbyte?
  Totalt äger företagsledningen 850 000 aktier, varav du själv 760 000 aktier. Det motsvarar mindre än en månadslön för dig, varför äger inte du som VD mer aktier i bolaget?
  Varför ska man investera i Starbreeze när knappast ens företagsledningen gör det?

 5. Minns en radiointerjuv dar Johan sade att man kunde jamfora Redlime med Call of duty serien vilket ar en extremt popular spelserie. Galler det fortfarande?

 6. Nu har det ju inte Starbreeze inbringat någon royalty ännu. Men om så fallet blir för antingen Redlime eller Bourne, då går 30% till personalen. Hur har ni tänkt att fördela resterande 70%, aktieägare, eget ip, kassa, etc?

 7. Hur ser framtiden ut för den egenutvecklade spelmotorn? Finns det planer på att licensiera/hyra ut den på något sätt så andra spelutvecklare kan använda den?

 8. Om vi ponerar pa att star drar in 100 miljoner i royalty dom kommande 5 aren och att det INTE satsas pa ett eget IP.. Hur mycket av dessa pengar kommer da att delas ut till aktieagarna?

Comments are closed.