Jämförelse mellan tolv amerikanska kraftbolag

Tags , , , Posted on 10 maj, 2012Categories Bolag

9 thoughts on “Jämförelse mellan tolv amerikanska kraftbolag”

 1. Jag är positivt överraskad. Exelon är nämligen ett av väldigt få Amerikanska företag som jag varit intresserad av men har inte grävt särskilt djupt i det hela utan bara fokuserat på verksamhetsområde, stabilitet och avkastning utan att jämför med andra bolag.

  Tack för den här ingående rapporten.

 2. Bra inlägg! Ett av de bättre jag läst i år:)

  Jag kan bekräfta din gissning angående vinstmarginaler: EXC och PEG har mer än halva kraftproduktionen från kärnkraft (ETR ca en fjärdedel).

  Jag befarar att Exelons lönsamhet kommer gå ner efter förvärvet av CCE (vilket innebär högre andel reglerad verksamhet).

 3. Järnvargen;
  Ett bra bolag är ett bra bolag är ett bra bolag, men det skadar inte att veta att de också är bättre än andra bolag!

  defensiven;
  Kul att det uppskattas! Förhoppningsvis gör Exelons förvärv i alla fall att vinsten efter skatt i slutändan ökar för dem. Jag blir lite sugen på Exelon efter denna jämförelse… Å andra sidan har jag lyft blicken åt fler håll också. En europeisk jämförelse är på g och kanske även en sydamerikansk.

 4. Javisst! Förbered dig på urusel avkastning på eget kapital. Möjligen blir det en analys av Eletrobras innan jämförelsen. Vi får se, jag skulle behöva köpa mig lite tid… :-)

 5. Tusen tack Kenny för dessa utförliga analyser av såväl amerikanska som europeiska kraftbolag !! Sätter de verkligen i perspektiv och får en att fundera. Exelon är ett bolag i min smak. Ha en suverän helg :)

 6. Eddie;
  Ja man inser verkligen att det är stor skillnad mellan kraftbolagen! Jag kan tänka mig att en liten portfölj spridd bland de 2-5 ”bästa” kraftbolagen på olika kontinenter är en god investering.

 7. Exelon verkar synnerligen intressant!
  Kan man tänka sig att få se en mer grundlig analys av bolaget i framtiden? :-)

  Mvh
  HoV

 8. HoV; vi får väl se! Jag håller med om att bolaget onekligen är intressant. Förhoppningsvis så dyker det upp tid för att dyka djupare i bolaget efter jag har betat av den långa listan som jag har lite! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *