Starbreeze – Snart release!

Tags , Posted on 17 januari, 2012Categories Starbreeze

4 thoughts on “Starbreeze – Snart release!”

 1. Rätta mig om jag har fel men
  har du inte vänt på värderingen angående
  40 öre då 80 öre nu ?
  Jag vill ha det till att dubbelt så många aktier ute i dag

 2. #1 Örjan: Det blev dubbelt så många aktier och alltså blir som så att en aktie som var värd 40 öre förut motsvarar idag två aktier på 40 öre eller en aktie på 80 öre. Inte lätt det där :-)

 3. Hade varit trevligt att höra din syn på Starbreeze i dagsläget? Inför rapporten osv.

 4. André: Sedan jag skrev något om Starbeeze har de bytt affärsmodell, slagit ihop sig med Overkill (och nu tror jag ärligt talat att det är fler från Overkill än Starbreeze som släppte Syndicate) och därefter släppt Brothers samt Payday 2. Brothers gjordes av Starbreeze och PD2 gjorde Overkill. Varför Overkill slog ihop sig med Starbreeze verkar helt galet om man ser på resultatet. Overkill räddade Starbreeze.

  Den nya affärsmodellen är i mitt tycke lika riskfylld som att göra AAA, men man slipper att behöva leva på någon annans pengar till release vilket nog är styrkan. Brothers floppade fast det fick bra betyg (bättre än PD2 till och med) men PD2 gick det bra fast betygen var mindre bra. I och med att man finansierar sina egna spel nu så är risken alltid att man inte säljer så pass många exemplar att man inte har råd för fler spel. Dock, lyckas man sälja som man nu gjort med PD2 så är uppsidan grymt bra och lyckas man förlänga försäljningen så blir uppsidan ännu bättre.Man kan se en presentation på http://financialhearings.nu/131004/starbreeze/ som säger väldigt mycket.
  Jag personligen föredrar G5 Entertainment för de har en försäljning av sin backlog som de tjänar 50 % av sina intäkter på. Det gör att tryggheten är större – men utvecklingen sker i Ryssland och jag förstår mobilspelsmarknaden sämre än ”vanliga” spelmarknaden så jag ser nog inte riskerna fullt lika klart.

  Så ska man köpa Starbreeze? Ingen aning! Jag tycker man ska uppskatta vad försäljningen och lite inspiration finns på http://starbreezeaag.wordpress.com/2013/10/25/1-miljard/ men när det kommer till aktievärderingen finns det ingen chans att P/E 10 är lågt på ett bolag som nästan konkat två gånger och som har en osäker affärsmodell. Man bör verkligen räkna på hur det ser ut om PD3 och Storm floppar (och om de ens har pengar i kassan att släppa dem). Tycker man risken ser lagom ut så köp på. Själv så avstår jag just nu, utan väntar mycket hellre på nästa sättning i aktien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *