Makro-bullshit och grekisk röra 2.0

Tags , Posted on 14 december, 2015Categories Investeringsfilosofi

4 thoughts on “Makro-bullshit och grekisk röra 2.0”

 1. I vilken kategori hamnar strukturella frågor som obligationsmarknadsbubblan som möjligtvis håller på att spricka nu i och med bristande likviditet? Dessa påverkar ju bolagen direkt då många har varit där & knarkat för att kunna finansiera onödigt aggressiva aktieåterköpsprogram eller direktörernas imperiebyggande.

 2. Läste någonstans att marknaden inte har simultankapacitet att hantera (läs, låta sig påverkas av) två kriser samtidigt. Ena stunden är det grekland och räntan, nästa är det kina och fed… För vissa tycks det här bruset skapa stort intresse, det är ibland intressant läsning, att nörda ner sig i makroaspekter av olika marknader. Men somsagt, det är brus för den långsiktige investeringen.

 3. Fast charmen med brus är att man hör bättre om man ställer in radion rätt. Det roliga tycker jag är att känna att man förstår varför det bra bolaget är billigt och att det borde vända.

 4. Anonym,
  Det beror nog helt på hur jobbig situation bolaget i fråga har satt sig i :-) De som dopar sig för mycket står säkert nakna om bubblor spricker!

  Johan,
  Så är det nog! Läste idag att Donald Trump bidrar till oro på finansmarknaden. Kul med ännu en spelare som rör om! Det verkar dock inte ha spritt sig till svenska börsen ännu.

  Gottodix,
  Vi är nog mer överens än man kan tro, men jag lägger otroligt mycket mindre energi på dessa frågor. Om valutan påverkar i det korta loppet så att ett bolag drabbas noterar jag det och tänker att det nog blir bättre framöver. Jag gör ingen analys i varför dollarn beter sig som den gör, hur länge det pågår, varför det vänder osv. utan jag accepterar att jag inte har en aning och läser med nöje alla spekulationer där ute om varför det ser ut som det gör :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *