Vardia Insurance Group börsnoteras

Tags , , , Posted on 19 mars, 2014Categories Vardia Insurance Group

4 thoughts on “Vardia Insurance Group börsnoteras”

 1. Tycker det ringer en del varningsklockor samt att det är många osäkra faktorer. Vilka är nyckelpersoner i bolaget? Hur kommer de t.ex. att kunna förvalta floaten? Försäkringsbranschen är enligt min högst personliga teori en bransch där det är riskablare än annars med förvärv, då det är svårt att kontrollera risknivån på framtida utbetalningar till försäkringstagare. Och löften om grafer som växer till himlen är inte direkt tilltalande, även om man visserligen inte låg SÅ långt undan målen.

 2. Finansnovis,
  Jo, risken är hög och nuvarande värdering lockar som sagt inte mig även om det heller inte är uppenbart för dyrt, så det är nog inga problem att få emissionen övertecknad så att det blir 40 NOK/aktie. Det är ett gäng nyckelpersoner som hoppade av Moderna försäkringar och skapade Vardia, se följande artikel:

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201105/12/20110512130951_Realtid266/20110512130951_Realtid266.dbp.asp

  Kanske är Vardia deras bebis som de håller fast vid för tid och evighet, kanske inte.

 3. Hej,

  Ordförande i styrelsen sålde 800.000 aktier idag (nästan 1/3 av hans innehav).

  http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=348611

  Kan tyda på att Q1 blir en besvikelse (företaget borde redan ha bra koll på Januari och februari) eller att han har en negativ syn på det närmaste året. Förhoppningsvis behöver han bara pengar till något, han är 64 år gammal och vill kanske njuta lite av det goda livet:-)

  Är dock inte orolig för aktien på lång sikt.

  Mvh

 4. Zen,
  Helt OK läge att casha hem lite om man betänker att efter försäljningen har han ändå lika mycket pengar kvar i Protector-aktier som för ett halvår sedan!

  Det finns många skäl till att sälja men bara ett skäl till att köpa. Vad som är orsaken kanske visar sig när Q1 kommer. Om fler insynspersoner börjar sälja kan det bli dags att klia sig i huvudet :-)

  Jag är inte heller bekymrad på lång sikt. Hur resultatet blir 2014 har jag ingen aning om. Ledningen har ju en ganska dyster prognos jämfört med 2013.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *