Om oss


21 reaktioner på ”Om oss”

 1. Tjena,

  Läse lite artiklar/bloggar på er sida och undrar om ni inte vill föra en dialog med analytikerna och andra bloggare på Redeye istället. I så fall hur skulle ni vilja att vi utvecklade vår sajt? Om ni vill kan vi ta en diskussion i ett fysiskt möte senare i september?

 2. Hej!

  Jag har varit inne på er sida varje dag sedan jag fann den i förra veckan. Jag kör också med lite värdeinvesteringsfilosofi för egen del, även om ”det mesta” då blir oivesterbart i princip alltid. Om ni har intresse i det själva, skulle jag gärna vilja höra vad ni säger om ABB och Duni.

  MVH/PP

 3. Hej Percy och kul att du gillar sidan! Det finns en del att läsa nu när vi har hållt på i några år…

  ABB tycker jag definitivt är intressant medan jag inte har någon större uppfattning om Duni. ”Att skriva-listan” är väldigt lång och fylls på fortare än vad vi hinner beta av den, men några ord om ABB kommer det säkert bli så småningom, kanske i samband med Investor. Duni tycker jag låter småtråkigt, vilket i och för sig brukar vara ett gott tecken när det gäller värdeinvestering :-) Jag vet att Spartacus invest har skrivit om bolaget, så den analysen borde gå att googla fram!

 4. Där ser man. Vad bra. Jag väntar med spänning på den där artikeln. Kopplingen till Investor är ju långtgående vad jag känner till. Men för tillfället: marknaden borde vara ”för” ABB om de kan rekrytera de rätta människorna tycker man. Billigare än Atlas också.

  Jag kollar upp Duni själv. Hittade artikeln. Småtråkigt, men herr Andersson har nog inte fel här. Expansion är nog inte synonymt med företaget, men det kanske kommer ett bra köptillfälle framöver dock. Företaget har ju funnits sen man gick på dagis, det kommer man ju ihåg.

  MVH/PP

 5. Hej hej!
  Kom på din sida av en slump. Jag håller på att skriva en uppsats om IPO på Stockholmsbören och behöver lite data. Jag har lite svårt att hitta äldre data from. 1980, har använt mig av Yahoo.finance men de har heller inte alltid all data jag behöver… Vore super snäll om du kan hjälpa mig! Sen undrar jag vart jag hittar siffror om AFGX över samma period?
  Hälsningar
  Sven

 6. Hej!

  Jag vill gärna bli bloggranne med er. Kontakta mig via e-post om ni är intresserade, jag lägger så klart till er på min blogg också.

 7. Hej Emilez!

  Vi brukar uppdatera våra länkar då och då med länkar till våra favoritsidor som håller sig aktiva. Jag har tidigare inte upptäckt din blogg, men lägger till den i min läslista så kanske den hamnar som länk här så småningom!

 8. Hej

  Jag läser med stort intresse era inlägg och tycker att ni har mycket sunda tankar kring investeringar. Jag läste i eran sammanfattning för 2012 att ni, under 2013, bla planerar en analys av G5 Entertainment. Jag tycker själv att det är ett svårbedömt bolag och ser fram emot era tankar på bolaget. När planerar ni analysen?

  Rodd

 9. Rodd: Kenny är inte intresserad av snabbväxande internetbolag, fast jag jobbar inom nästan den sektionen så vi har lite olika syn på det. Bolaget är i en väldigt ny bransch och man vet inte riktigt hur de länge de kan växa. Jag ser triggers som att de flyttar till en större lista, gör nyemissioner att växa snabbare (men inte överdrivet snabbt) och att de är lönsamma till max P/E 15 som bra faktorer. Risken jag ser det är naturligtvis att man släpper skitspel samt att de sitter i Ryssland så insynen är minst sagt speciell.

  Rekommenderad läsning är:
  Börsveckan
  http://www.introduce.se/foretag/g5-entertainment‎
  http://www.g5info.se/

  Analysen kommer den dagen jag har tid att skriva igen. Hoppas det om några månader.

 10. Hej Martin & Kenny !

  Jag driver en ganska nystartad hemsida under namnet Analysakademin. Mitt fokus ligger på två strikta punkter: 1) Fundamentala analyser av bolag från världen över. 2) Utbildningsvideos för aktiekunskap och investering.
  Gå gärna in på hemsidan och kolla igenom lite av mitt material och bedöm om jag kan utgöra en kandidat för att vara er ”blogggranne”.

  tack på förhand !

  /Analysakademin

 11. Hej Analysakademin!

  Javisst, vi ska ta oss en titt på din sida! Vid en första anblick såg det ut att finnas ganska mycket material redan, vilket är trevligt för då finns det mycket att läsa vid tillfälle! :-)

 12. Det tackar jag för! Kommer slänga upp en analys av Fortum i början av nästa vecka. Ska bli skoj att se om jag kommer fram till liknande slutsatser som ni gjort :)

  Analysakademin

 13. Hej!

  Har nyss hittat er blogg och av det jag läst hittills så måste jag säga att jag gillar era analyser. Verkligen genomarbetade!

  Jag ser fram emot att läsa mer. Har även själv startat en blogg nyligen, ta gärna en titt! Det kommer upp mer material där med tiden men tills vidare har jag i alla fall lagt till er blogg på min lilla blogglista.

  Ha det fint!
  1vid30och10vid40

 14. Dunjohan: Enda vi har tittat lite på är Canadian Oil Sands som har en trevlig utdelning, fast det är det enda som är kul med den aktien (om inte oljepriset tar fart).

 15. Hej! Jag undrar varför ni inte skriver en grundläggande analys om fastighetsbolaget Amhult 2 som bygger bostäder och kommersiella lokaler i Torslanda i Göteborg? Det här är i mina ögon det mest intressanta fastighetsbolaget på börsen nu och aktievärdet borde vara det dubbla.

  Mvh
  Henrik

 16. Henrik: Ägamintid har följt dem och skriver nu för Aktiefokus kusin Värdepappret. Ta en titt där! :) Anledningen att vi inte skriver är väl mest att det här bara är en hobby.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *